Judith van der Graaf

bewerkt-8568Voor zoiets persoonlijks als relatietherapie is het belangrijk wie je voor je hebt. Mijn naam is Judith van der Graaf (1968) en ik heb de opleiding tot EFT-therapeut gevolgd bij het internationaal georiënteerde en erkende ICE-EFT(*). Ik heb een achtergrond als relatiepsycholoog, waarvoor ik een universitaire studie psychologie heb afgerond met als afstudeeronderzoek waarom relaties uit elkaar gaan…

Ik kies voor emotiegerichte relatietherapie, omdat het mooi aansluit bij waar stellen mee zitten: de patronen, de emotionele onveiligheid, het verlies van de stromende liefde. EFT is gebaseerd en ontwikkeld op basis van de hechtingstheorie. Als jonge promotie-onderzoeker verslond ik al alle literatuur waarbij het verband tussen hechting en de liefdesrelaties werd uitgewerkt. Het EFT- model biedt een concrete structuur en is de best werkende relatietherapie van dit moment.

Alternatieve relatievormen. Behalve stellen die voor een ’traditionele’, heteroseksuele relatievorm kiezen, begeleid ik ook stellen die hun eigen, meer onconventionele vorm aan het zoeken /uitvinden zijn. Bijvoorbeeld een vorm waarin er seksueel meer mogelijk is dan monogamie. Je mag namelijk alles! Maar let op de veiligheid ;-).

Over mij. Ik ben moeder van twee puberdochters in co-ouderschap na een lange relatie, en geniet (over het algemeen) van een rijk en gevarieerd liefdesleven. Ik heb ervaring met zowel de zware als de lichte kanten van het leven en voel veel herkenning en compassie bij de weg die ieder van ons loopt in haar of zijn relaties.

Mijn visie:
Ik wil jou helpen om je relatie vorm te geven vanuit je ‘eigen wijsheid’. Soms is die vertroebeld door alle ‘gedoe’. Ik wil helpen het gedoe los te laten en vanuit je eigen kracht en wijsheid in relatie te staan. Nodig: een portie lef en openheid! Ik bied een ‘openminded’ begeleiding, zo oordeelloos mogelijk, met veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid (en ‘eigen-wijsheid’).

(*)Ik sta aldaar geregistreerd als ‘basis’therapeut. Dit zegt niets over mijn ervaring als relatietherapeut, maar betekent dat ik niet de vervolgmodule bij deze organisatie heb gevolgd.