Polyamorie & EFT

Zoveel mensen, zoveel vormen van liefde. Niet iedereen past in het traditionele plaatje. Misschien kiezen jullie voor polyamorie, of noem je het een open relatie, seksueel experimenteren of nog anders. Soms wil de ene partner dit wel, de ander niet. Of wordt een van jullie onverwacht verliefd op een ander. Is ‘vreemdgaan of weggaan’ dan de enige optie?

Durf je in vrijheid te onderzoeken wat er mogelijk is tussen jullie? Het vraagt een ‘open mind’ en moed om hiervoor te kiezen, en je kunt geconfronteerd worden met een scala aan intense en kwetsbare emoties. Het kan fijn zijn als er in die wirwar van emoties en chaos iemand meekijkt. Zonder oordeel of partijdigheid.

Ook bij ‘alternatieve relaties’ is het belangrijk om aandacht te geven aan de veilige verbinding of hechting die jullie samen hebben. Juist als je dit soort avonturen aangaat, is het belangrijk dat jullie samen in liefdevolle verbinding zijn. De volgorde is daarom altijd: eerst ‘Houd me vast’ (veiligheid), dan pas de kunst van het ‘los’ (vrij)laten. In de sessies wordt aan beide aandacht gegeven, gebruik makend van het eft-model.

Om tenslotte jullie eigen(wijze) weg en balans te vinden tussen veiligheid en (erotische) spanning.