Judith van der Graaf

161007-6966Voor zoiets persoonlijks als relatietherapie is het
vanzelfsprekend
belangrijk wie je voor je hebt. Mijn naam is Judith van der Graaf (1968) en ik heb de opleiding tot EFT-therapeut gevolgd bij het internationaal georiënteerde en erkende ICE-EFT(*). Daarbij heb ik een gedegen achtergrond als relatiepsycholoog, waarvoor ik een universitaire studie psychologie heb afgerond met als afstudeeronderzoek waarom relaties uit elkaar gaan…

Ik kies voor emotiegerichte relatietherapie, omdat het heel mooi aansluit bij waar stellen mee zitten: de ruzies, de onveiligheid, het verlies van de stromende liefde. En hier ook een antwoord op biedt. Bijzonder vind ik, dat EFT is gebaseerd en ontwikkeld op basis van de hechtingstheorie. Als jonge promotie-onderzoeker verslond ik al alle literatuur waarbij het verband tussen hechting en de liefdesrelaties werd uitgewerkt. De kant- en klare uitgewerkte methode van Sue Johnson is mij op het lijf geschreven en de best werkende relatietherapie van dit moment.

De afgelopen jaren heb ik vele stellen mogen coachen. Van traditioneel tot experimenteel, m/v, v/v, van twintigers met jonge kinderen tot zestigers met pensioen, best gelukkig tot diep in crisis. Meestal werk ik individueel met één stel, soms met kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Mijn visie:
Eigenwijze Liefde wil jou helpen om je relatie vorm te geven vanuit je ‘eigen wijsheid’. Soms is die vertroebeld door alle ‘gedoe’. Ik wil helpen het gedoe los te laten en vanuit je eigen kracht en wijsheid in relatie te staan. Nodig: een portie lef en openheid!

(*)Ik sta aldaar geregistreerd als ‘basis’therapeut. Dit zegt niets over mijn ervaring als relatietherapeut, maar betekent dat ik niet de vervolgmodule bij deze organisatie heb gevolgd.