Judith van der Graaf

bewerkt-8568Voor zoiets persoonlijks als relatietherapie is het belangrijk wie je voor je hebt. Mijn naam is Judith van der Graaf (1968) en ik heb de opleiding tot EFT-therapeut gevolgd bij het internationaal georiënteerde en erkende ICE-EFT(*). Ik heb een achtergrond als relatiepsycholoog, waarvoor ik een universitaire studie psychologie heb afgerond met als afstudeeronderzoek waarom relaties uit elkaar gaan…

Ik kies voor emotiegerichte relatietherapie, omdat het heel mooi aansluit bij waar stellen mee zitten: de ruzies, de onveiligheid, het verlies van de stromende liefde. En hier ook een antwoord op biedt. Bijzonder vind ik, dat EFT is gebaseerd en ontwikkeld op basis van de hechtingstheorie. Als jonge promotie-onderzoeker verslond ik al alle literatuur waarbij het verband tussen hechting en de liefdesrelaties werd uitgewerkt. De kant- en klare uitgewerkte methode van Sue Johnson is mij op het lijf geschreven en de best werkende relatietherapie van dit moment.

Alternatieve relatievormen. Behalve stellen die voor een ‘traditionele’, heteroseksuele relatievorm kiezen, begeleid ik ook stellen die hun eigen, meer onconventionele vorm aan het zoeken /uitvinden zijn. Bijvoorbeeld een vorm waarin er seksueel meer mogelijk is dan monogamie. Je mag namelijk alles! Maar let op de veiligheid 🙂

Mijn visie:
Ik wil jou helpen om je relatie vorm te geven vanuit je ‘eigen wijsheid’. Soms is die vertroebeld door alle ‘gedoe’. Ik wil helpen het gedoe los te laten en vanuit je eigen kracht en wijsheid in relatie te staan. Nodig: een portie lef en openheid! Ik bied een ‘openminded’ begeleiding, zo oordeelloos mogelijk, met veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid (en ‘eigen-wijsheid’).

(*)Ik sta aldaar geregistreerd als ‘basis’therapeut. Dit zegt niets over mijn ervaring als relatietherapeut, maar betekent dat ik niet de vervolgmodule bij deze organisatie heb gevolgd.