EFT Relatietherapie

Voor stellen die de diepte in willen en die hun beperkende patronen achter zich willen laten. Die het avontuur aan willen gaan om zichzelf en hun geliefde echt te leren kennen. Of je nu ernstig twijfelt aan je relatie, of denkt: is dit alles? Kies voor het mooiste cadeau wat je aan je relatie kunt geven.

geluksmomenten

Ik werk volgens de officiële EFT- methode: Emotionally Focused Therapy van Sue Johnson, in het Nederlands Emotiegerichte Relatietherapie, om de veiligheid en liefde terug in je relatie te brengen. We volgen de volgende stappen:

* De-escalatiefase: eerst ligt de focus op het verminderen van de ruzies en het verbeteren van de sfeer. Ik help jullie om uit de beperkende patronen te komen waarbij de ene partner bijvoorbeeld verwijt of klaagt, en de andere partner zich terugtrekt, of misschien wisselen deze rollen bij jullie.

* Vervolgens is er ruimte voor hernieuwde intimiteit, waarin je met elkaar kunt delen wat je echt op je hart hebt en de relatie begint te leven zoals je die voor ogen had.

* In de laatste fase zorgen we ervoor dat jullie niet terugvallen in je oude patronen.

Hoe snel dit proces bij jullie verloopt, is van tevoren niet goed te voorspellen. Niets is levendiger en onvoorspelbaarder dan een relatie!

Reacties van deelnemers:

‘Toen we begonnen, was ik er eigenlijk van overtuigd dat we maar uit elkaar moesten gaan. En dat onze problemen vooral aan … (mijn man) lagen. Van beide ben ik wel terug gekomen… Ik zie nu hoe ik met mijn reacties, juist dat vervelende gedrag van … in stand hield. En dat er achter dat gedrag nog steeds een heerlijke man zit, waar ik veel van hou!’

‘Door de komst van onze twee jongens was onze relatie ernstig verschraald. Ik vroeg me af of ik mijn vrouw ooit nog terug zou krijgen. Maar doordat we ruimte hebben gemaakt voor deze vorm van therapie, heb ik mijn vrouw weer terug gevonden nog voordat de jongens op school zitten.’

‘Mijn vriend was vreemd gegaan en daardoor was het tussen ons heel moeilijk. ik wist niet hoe ik hem ooit nog kon vertrouwen en voelde me heel onveilig. Niet alleen is dat vertrouwen weer terug gekomen, maar ik heb zelfs begrip gekregen voor wat hem heeft bewogen.’